3 Comments

 1. 12/20/2011
  Reply

  Tusen takk for at vi har fått “være med” på denne reisen! Som alltid fantastisk fine bilder og morsomme kommentarer. Ser ut som herlige uker. God jul!:)

 2. John-Arne Nyland
  12/22/2011
  Reply

  Har med stor interesse fulgt turen deres. Jeg har noen spørsmål. Kunne dere lagt ut hele kjøreruten på Googel Maps (det er noen andre som også planlegger biltur i Usa :-) ). Hvor langt kjørte dere totalt. Hva ble utgiftene til fly, leiebil, bensin og overnatting ? Har dere noen tips til andre som planlegger tilsvarende tur ?

 3. 12/22/2011
  Reply

  Takk for følget til dere begge to! Veldig hyggelig at dere har fulgt med oss.

  Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan på spørsmålene dine, John-Arne. Og hvis det er du som planlegger biltur i USA, så kan du bare glede deg! :)
  Vi kjørte til sammen i overkant av 600 mil. Det er inkludert all kjøring fra vi henta bilen i New York til vi leverte den i LA. Men nå kjørte vi ikke alltid strake veien, så avstanden direkte mellom NY og LA er omtrent 500 mil.
  Flyprisene kommer veldig an på hvilket selskap du flyr med, når du reiser og om det er noen kampanjer når du bestiller billetter. Men å fly til USA er generelt veldig billig for tida. Både SAS og Continental flyr direkte til New York (vi fløy med sistnevnte) og det er mulig å finne billetter til under 4000 kroner tur/retur. Men skal du fly ut fra et annet sted enn NY blir det som regel litt dyrere, men ikke alltid så mye. Det lønner seg å sjekke litt rundt.
  Leiebilprisen kommer an på hvor stor bil du skal ha, hvor lenge du skal leie bilen og om du skal hente og levere på samme sted. Hvis du henter den et sted og leverer et annet (som vi gjorde) må du betale enveisgebyr på 500 dollar. Bensinen koster omtrent halvparten av her hjemme, og hvor mye du bruker, kommer naturligvis an på hvor langt du kjører og hvor mye bensin bilen bruker.
  Hvor dyr overnattinga blir, kommer an på hvor du skal overnatte og hvor høy standard du vil ha. I New York er det dyrt, regn med 200-300 dollar natta for dobbeltrom på et standard hotell. I andre byer er det ikke nødvendigvis like dyrt, men det er generelt dyrere i byene enn på moteller langs veien. Motellrom kan du få fra rundt 60 dollar natta og oppover, hvis du vil ha et helt greit rom uten så mye ekstravaganse (men de har stort sett tv, kjøleskap, mikro, bad, parkering og internett.) Kjeder du kan sjekke ut er Super 8, Comfort Inn og Sleep In, de har helt grei standard og som regel ålreite priser.
  Men vi reiste i lavsesong, og hvordan prisene er midt på sommeren, vet jeg ikke. Jeg vil tippe at det kan være litt høyere.
  Andre tips er å skaffe deg gps, det gjør kjøringa mye lettere. Vi valgte å kjøpe en gps på best buy, siden vi sparte omtrent 100 dollar på å kjøpe i stedet for å leie.
  Vi planla også det meste underveis. Vi visste hvor lang tid vi skulle bruke og cirka hvor vi skulle kjøre, men bestilte overnatting stort sett dagen i forveien. Det gikk veldig bra, men kan sikkert være vanskeligere i høysesongen, da det er mye flere folk ute og reiser.
  Et annet tips er å sette av nok tid. Du kan kjøre veldig langt på en dag, men noe av poenget med å være på biltur er å kunne stoppe på ting man ser langs veien. Vi valgte også å ha to overnattinger noen steder, så vi fikk bedre tid til å utforske stedet. Da fikk vi også noen kjørefrie dager.

  Kjøreruta vår var følgende: (Vi fulgte stort sett i40 fra Nashville, men kjørte endel på gamle Route 66)
  New York – Washington D.C. – Abingdon, Virginia – Nashville – Memphis – Little Rock – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Gallup – Flagstaff – Grand Canyon – Kingman – Las Vegas – Los Angeles

Leave a Reply

Your email address will not be published.